VIKARIAT

Vill du ha ett spännande och utvecklande jobb?

FASTA TJÄNSTER

Är du utbildad pedagog och söker en ny utmaning?

Så här fungerar det - bli vikarie hos oss

1. Fyll i ansökan

2. Personlig intervju

3. Referens & belastningsregister

4. Introduktion & kontrakt

Fyll i via formuläret. Tala om varför du vill jobba som vikarie och beskriv dina erfarenheter av arbete med barn och ungdomar.

Vi vill träffa dig för att höra mer om dina erfarenheter och tankar kring arbetet  som vikarie på förskola och skola.

Vi kontaktar dina referenser och du uppvisar ett giltigt utdrag ur belastningsregistret i original.

Du skriver under ditt anställningsavtal och genomgår en introduktions-utbildning.

Vill du jobba extra på förskola och skola?

Du som studerar till förskollärare eller grundlärare och vill ha ett roligt och utvecklande extrajobb under studietiden sök till vår vikariepool!

Som vikarie hos Precator Pedagogerna jobbar du på olika förskolor och skolor och får möjlighet att prova på olika arbetsplatser. Uppdragen är alltifrån en dag till längre återkommande uppdrag. Hos oss kan du vara flexibel och anpassa ditt arbete utifrån dina studier. Med andra ord du bestämmer själv när och hur mycket du vill arbeta.

För oss är det viktigt att erbjuda kvalité till förskolor och skolor, därför studerar de flesta av våra vikarier till förskollärare eller grundlärare och har en stark vilja att bidra och göra skillnad hos våra kunder.

När det gäller förskola så kommer du att jobba med barn i åldrarna 1-5 år och du får möjlighet att jobba inom olika pedagogiska inriktningar. När du jobbar i skolan får du själv välja vilka årskurser du vill arbeta med. Arbetet ger dig möjlighet att skaffa dig erfarenheter och meriter som du kan använda i ditt framtida arbetsliv. Kanske hittar du din framtida arbetsplats hos någon av våra förskolor eller skolor.

För att jobba inom förskola och skola krävs ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Möt våra Precator Pedagoger

"Det bästa är att jag får träffa många olika människor, knyta kontakter och skaffa mig värdefulla erfarenheter som jag kommer ha nytta av i framtiden"

Rebecca Nyberg, Förskollärarstudent

En kortfattad beskrivning av dig själv.

Rebecca heter jag och studerar till förskollärare på Uppsala Universitet. På min fritid gillar jag att spela gitarr, gå promenader med min hund samt rida.

Varför började du jobba som vikarie på Precator Pedagogerna?

Anledningen till varför jag sökte arbete som vikarie på Precator Pedagogerna var att jag ville ha ett flexibelt arbete, men ville såklart även få nya kunskaper och erfarenheter från olika arbetssätt.

Varför gillar du att arbeta med barn?

Det bästa med att arbete med barn är roligt och det är ett varierande arbete, ingen dag blir den andra lik. Jag tycker även om att jag får vara delaktig i barns utveckling och lärande.

Hur kändes din första dag på jobbet?

Jag var lite nervös första dagen på jobbet, men det släpper ganska fort. Alla vet hur det är att vara ny på jobbet.

Känner du att du har utvecklats som person genom jobbet?

Ja, det tycker jag absolut. Jag tycker inte att det är lika jobbigt att komma till nya arbetsplatser längre, men har även fått många idéer som jag kommer ha nytta av i framtiden.

Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie på Precator Pedagogerna?

Det bästa är att jag får träffa många olika människor, knyta kontakter och skaffa mig värdefulla erfarenheter som jag kommer ha nytta av i framtiden.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli vikarie?

Jag tycker att du ska testa på att arbeta som vikarie eftersom det är väldigt lärorikt och roligt.

Beskriv arbetet på Precator Pedagogerna med 3 ord.

Givande, lärorikt samt roligt


”Jag började arbeta på Precator Pedagogerna i mitten av min utbildning. Jag har hunnit med att få se en m
ängd olika skolor och nu under min sista termin har jag hittat den skola jag sedan kommer att få en fast anställning på. Så roligt!”. – Maria, lärarstudent


”Det är alltid lika kul att få vara på olika förskolor! Jag får träffa nya barn, prova på att arbeta med olika pedagogiska inriktningar samtidigt som jag bygger på mina erfarenheter inför mitt framtida yrke”.
–  Lukas,             förskollärarstudent

Vill du hitta din nya arbetsplats?

Du som snart är klar eller redan har en pedagogisk utbildning och är redo för nya utmaningar, sök någon av våra lediga tjänster.

Om du inte hittar någon tjänst som passar dina önskemål just nu, registrera ditt CV hos oss så kontaktar vi dig för att få veta mer om vad just du söker.

Många förskollärare och lärare upplever att det är svårt att hitta rätt bland alla utannonserade tjänster. Vi har därför ett nära samarbete med förskolor och skolor för att på bästa sätt kunna matcha dig med din nya arbetsplats.